Onze school

Middenschool

De eerste graad huist op de scholencampus aan de Pastoor Pitetlaan. Maak kennis met de campus waar je je eerste en tweede studiejaar zal doorbrengen.

Middenschool

De eerste graad zit op de scholencampus aan de Pastoor Pitetlaan. Een apart gebouw met een eigen speelplaats geeft rust en ruimte. De werking van de middenschool is afgestemd op die van de bovenbouw maar het team en de directie leggen accenten eigen aan de leeftijd van de leerlingengroep. Gedurende twee schooljaren begeleiden wij de leerlingen in het ontdekken van hun talenten en het maken van een goede studiekeuze voor de tweede graad.

Samen vanaf de start
Studieaanbod op maat

Virtuele tour

Samen vanaf de start

"We zijn een kleine, gezellige school, waardoor iedereen zeker zijn of haar plekje vindt.”


Naar onze school gaan is ...

… je eigen leerproces in handen nemen;
… geprikkeld worden in een uitdagende leeromgeving;
… de basis leggen voor een mooie toekomst;
… onderwijs op maat krijgen;
… voortdurend gemotiveerd worden.

Maar ook ...

… sporten tijdens de middagpauzes;
… je zegje doen aan onze Ronde Tafel;
… verantwoordelijkheden opnemen en initiatieven mee uitwerken;
… samen lachen en plezier maken.

Dit allemaal zowel binnen als buiten de schoolmuren van de middenschool (sportdag, onthaaldagen, driedaagse, theaterbezoeken…).
Je merkt het nu al: naar school gaan kan best aangenaam zijn.

Studieaanbod op maat

1ste jaar

Bij de start van jouw schoolloopbaan in SJIB, kies je bij ons uit twee modules (Eye4Talent of Latijn) die aangevuld worden met uren differentiatie.

In elke lessentabel bevinden zich groeiuren. Dit zijn lesuren waarvan élke leerling beter wordt. Door de leerstof te herhalen, in te oefenen en uit te diepen kan iedereen op zijn eigen tempo nieuwe inzichten verwerven.

Tijdens ICT verbeter je jouw digitale skills, leer je verantwoord omgaan met media en werken met ons digitaal leerplatform.

De klastitularis zal tijdens de TEAM-momenten oog hebben voor het verwerven van sociale competenties. Ook brengen we je allerlei vaardigheden bij die je eigen studieloopbaan ondersteunen: leren leren, leren plannen, leren samenwerken… Op die manier willen we zorgen dat je van alle markten thuis bent.

Ook na school stopt onze begeleiding niet. Heb je nood aan wat extra toelichting, wat extra oefeningen, of wil je je huiswerk al maken? Dan kan je terecht bij onze WOB (werken onder begeleiding). Tussen 15.30 en 16.20 uur zal de leerkracht jou heel gericht aan het werk zetten of de nodige begeleiding bieden.

2de jaar

In het tweede jaar maak je een keuze voor één van onze vijf basisopties die wordt aangevuld met twee uren differentiatie (zie tabel hieronder). Met deze keuze bieden we jou een waaier aan mogelijkheden zodat je op het einde van het schooljaar verantwoord kan kiezen voor de tweede graad.

Voor de uren differentiatie zijn er verschillende mogelijkheden. ‘Flex’ laat je ofwel proeven van enkele thema’s van een basisoptie ofwel werk je-samen met een leerkracht Frans en Wiskunde- aan de uitbouw van je vaardigheden voor die vakken.

Ook in het tweede jaar word je verder ondersteund in ICT (tijdens Flex) en krijg je eveneens enkele waardevolle TEAM-momenten met je klastitularis voorgeschoteld.

Flex STEM Flex Labo Flex Economie Flex Gezond & wel(zijn) Flex wiskunde/Frans
Klassieke Talen X X X X X
Economie en Organisatie X X X X
Moderne Talen - Wetenschappen X X X X
STEM-wetenschappen X X X X
Maatschappij en Welzijn X X X X

Voor info over de verschillende basisopties, verwijzen we je graag door naar de pagina 'Studieaanbod tweede jaar'. De uren differentiatie, 'Flex' genoemd, worden als volgt ingevuld:

Flex ‘STEM’: Tijdens deze uren leg je het accent op projectmatig werken rond verschillende thema’s, waarbij we rekenen op grondig onderzoek, uitdagend ontwerp en knappe realisaties.

Flex ‘Labo’: Je onderzoekt en experimenteert graag. Met laboratoriumproeven zal je de aangebrachte theorie toetsen aan de werkelijkheid.

Flex ‘Economie’: Tijdens deze uren ga je door eenvoudig onderzoek meer inzicht krijgen in onze maatschappij, ontwikkel je je ondernemerszin en doe je heel wat financiële kennis op.

Flex ‘Gezond en wel(zijn)’: Hier ga je op zoek naar jouw plaats in de samenleving, ontwikkel je je sociale vaardigheden en bestudeer je het gedrag van de mens in alle aspecten van de maatschappij, zoals gezondheid, welzijn, cultuur, voeding...

Flex ‘Wiskunde/Frans’: Tijdens deze uren werk je op jouw ritme en tempo, leggen we het accent waar jij het nodig vindt.

Virtuele Tour

Neem een kijkje in onze Middenschool! Je kan je scherm vergroten door rechts bovenaan op INFO te drukken.

!-- Dynamic Copyright Year -->